Amenajare cu stil a spațiilor pentru fumat

Scrumiera turnMult discutata lege anti-fumat a intrat în vigoare din 17 martie 2016. Propunerea legislativă nu este nouă, ea datează din 2011 și a fost modificată prin mai multe amendamente până a ajunge la forma finală. Potrivit noilor prevederi, fumatul este interzis total în spațiile publice închise. Interdicția se aplică atât pentru cluburi, baruri, restaurante cât și pentru instituții de învățământ, spitale și locuri de joacă pentru copii (fie că este vorba de spațiu închis sau nu). Nu mai punem la socoteală faptul că fumatul devine interzis și în mijloacele de transport în comun, inclusiv taxiuri precum și la locul de muncă.

Totuși fumatul este permis în spații special amenajate dacă se respectă anumite condiții, precum:

  • Să existe camere special amenajate, altele decât spațiile de trecere sau de acces în spații publice închise;
  • Să existe sisteme de ventilație funcționale care să asigure eliminarea fumului rezultat din arderea tutunului (cu presiune negativă);
  • În spațiul respectiv trebuie să existe scrumiere;
  • Camera trebuie să fie prevăzută cu extinctoare și să fie amenajată în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind prevenirea și stingerea incendiilor;
  • Spațiile astfel create trebuie să fie marcate în mod vizibil cu indicatoare: «Cameră pentru fumat», «Loc pentru fumat».

Încălcarea legii anti-fumat atrage sancțiuni atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice. Amenda contravențională între 100-500 RON stipulată pentru persoanele fizice crește până la 5 000 RON pentru persoanele juridice pentru o primă abatere, urcând până la 10 000 RON + suspendarea temporară a activității pentru a doua abatere.

Potrivit oficialilor, legea anti-fumat are la bază un studiu cu privire la impactul pe care fumatul îl are asupra sănătății populației. Conform acestui studiu, sunt declarate decedate zilnic 89 de persoane, decesul având ca principală cauză fumatul. Același studiu previzionează că 50% dintre fumătorii actuali vor avea ca și cauză de deces fumatul.

În prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul în spațiile publice închise.

Deși în România sunt multe voci care contestă această lege, implementarea ei nu va putea fi anulată. În țări vecine României precum Turcia, Bulgaria, Ungaria legea este aplicată de mai bine de doi ani. Iar dacă privim contextul istoric comun al acestor țări cu cel al României putem să afirmăm că și în România legea anti-fumat va avea același rezultat.

Contestatarii legii susțin că aceasta va avea un impact economic negativ asupra bunului mers al restaurantelor și barurilor existente. Dacă va fi așa vom vedea în perioada următoare.

Organizații patronale hoteliere și de entertainment din Italia și Spania au realizate statistici pentru a determina nivelul de satisfacție al celor care frecventează restaurantele și barurile vizate de legea anti-fumat. Cei care merg în astfel de locuri au declarat că mâncarea are alt gust, că și discuțiile sunt altfel și că se simt realmente bine în locurile respective.

Dar dacă ar fi să ne ghidăm după exemplul Italiei sau Spaniei, unde nu numai că restaurantele nu au dat faliment ci chiar și-au îmbunătățit recenziile din partea celor care le frecventează, ar trebui să sperăm că și în România lucrurile se vor îmbunătăți.

Și cum îmbunătățirea nu se face singură, am decis sa ne extindem și noi gama cu câteva produse care ne pot ajuta să trecem mai ușor peste restricțiile noii legi.

Și dacă cu produsele care nu întrețin arderea deja ne-am pus la punct, acum ne adaptăm legii anti-fumat cu câteva modele de scrumiere care sigur își pot găsi utilitatea în orice spațiu … de fumat de data aceasta.

Fie că optați pentru modele clasice, fie că doriți un design special, vom găsi cu siguranță o variantă care să se potrivească cerințelor dumneavoastră:

Scrumieră cu coș de gunoi 18 litri, inox sau vopsită negru

18L-inox18L-negruModelul are o parte detașabilă care poate să fie folosită pe post de scrumieră. Partea inferioară a coșului este destinată colectării gunoiului; aceasta se îndepărtează ușor pentru golire și curățare rapidă. Produsul se încadrează perfect în spații exterioare fiind destinat hotelurilor sau intrărilor în clădiri.

Scrumieră cu coș de gunoi 30 litri, inox sau vopsită negru

30L-inox30L-negruFabricat din oțel inoxidabil, acest produs este prevăzut cu o găleata la interior care se detașează ușor, fiind prevăzută cu mâner de prindere pentru golire facilă. În partea superioară există o tavă detașabilă care se folosește pe post de scrumieră. Scrumiera poate fi folosită la exterior în spațiile destinate fumatului.

Scrumieră turn din inox, cu vârf drept sau înclinat

verticala-plataScrumiera din oțel inoxidabil cu Scrumiera turnvârf ascuțit are aspect combinat de oglindă cu finisaj argintiu mat. Partea superioară poate fi îndepărtată prin deblocarea cu ajutorul unei chei imbus, care este furnizată cu produsul. Scrumiera este destinată spațiilor exterioare, putând fi ancorată în podea cu ajutorul unor șuruburi care se fixează în orificiile existente în standul bază cu care este prevăzută, asigurând astfel protecție anti-furt.

Fie alegeți un model de scrumieră convențional, fie ca optați pentru modelele decorative prezentate mai sus, sperăm că opțiunile pe care le punem la dispoziție să vă ajute să adaptați cu succes noua lege anti-fumat la spațiile în care vă desfășurați activitatea.

Succes în amenajarea cu stil a spațiilor pentru fumat!

This entry was posted in Categorii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply