Culori, texturi și stări de spirit

Primul contact cu o încăpere este decorul. Odată intrat într-o încăpere vezi ansamblul alcătuit și dispunerea obiectelor de decor din cameră și de abia după aceea sesizezi lumina și aromele. Orice element aflat într-o cameră contribuie la realizarea ansamblului. Elementele de decor sunt cele pe care le vedem prima dată, însă texturile sunt și ele foarte importante, deoarece întregesc ansamblul. Prin natura lor, texturile creează o anumită atmosferă, dau compoziție și culoare sau sporesc luminozitatea într-o încăpere.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat materiale care oferă oportunități nelimitate atunci când vine vorba despre decor. Găsim pe piață multe tipuri de tapet și canvas care sunt folosite de decoratori pentru realizarea unor spații unice.

 

Când spunem pereți, spunem tapet.

Fie că este tapet neadeziv sau adeziv, sau chiar folie care poate fi aplicată direct pe pereți, aceste produse printabile dau personalitate oricărei încăperi. Și asta pentru ca pot fi personalizate după dorințele proprietarului, în culorile dorite, cu un peisaj care îi aduce aminte de vacanță sau cu un moment deosebit din viața familie.

 

 

 

În ceea ce privește tapetul, cel mai popular este tapetul neadeziv, care se aplică pe perete cu ajutorul unei formule speciale de adeziv care ajută la lipirea pe substratul dorit.

Recomandăm următoarele tipuri de tapet neadeziv, disponibile cu diverse structuri in relief:

Tapetul neadeziv este folosit la decorațiuni interioare, spații rezidențiale, săli de conferință, săli de așteptare, zone de recepție, personalizarea de standuri expoziționale, artă murală, bannere textile sau tablouri.

Tapetul printabil adeziv poate să fie personalizat prin imprimare digitală pentru obținerea unor decoruri pentru pereți, cu aspect remarcabil. Având o suprafață texturată, produsele se pretează pentru decorarea profesională a spațiilor, ajutând la crearea unor decoruri interioare de top.

În categoria tapetului adeziv, evidențiem 4 modele:

  • Mactac DecoFresco cu suprafață texturată, mată, imitând vechile fresce
  • Mactac DecoMural cu suprafață texturată, mată, cu linii în relief
  • Mactac DecoSilky are aspect și textură de material țesut
  • Ikonos Deco textured LINO MRT D160 cu suprafață texturată, mată, cu linii în relief

Cu ajutorul acestor tipuri de tapet puteți decora pereții cu grafici deosebite. Tapetul adeziv poate fi aplicat pe pereți interiori vopsiți și finisați sau pereți cu tapet, dar nu pereți rugoși, deformați, care nu sunt netezi. Pentru aplicare trebuie să vă asigurați că ați netezit corespunzător suprafața pe care aplicați tapetul.

 

 

 

 

 

 

 

Aplicații facile pe pereți

 Pentru cei ce doresc produse cu o aplicare foarte ușoară, adecvate sunt foliile adezive deoarece grosimea acestora asigură o acoperire uniformă, iar adezivul nu lasă urme după îndepărtare.

Există două tipuri de folii, în funcție de suprafața pe care se aplică:

  • Folii adezive pentru suprafețe netede (la interior)
  • Folii adezive pentru suprafețe dificile, precum ciment sau cărămidă (la exterior)
  • Folii adezive pentru cutter-plotter, decupabile în desenele dorite:
    • MACal 8900 PRO, disponibil în 32 lucioase, 52 mat, plus o serie specială care conține 16 culori – seria Designer

Căutați un spațiu ieșit din comun ? Accesorizați-l cu textile și veți obține cu ușurință acest lucru.

Pentru un aspect complet al încăperii, adăugați  elemente din canvas.

Acesta este un material alb, opac, destinat imprimării digitale. Cunoscut în limbaj familiar sub numele de „pânză”, materialul este folosit pentru reproduceri artistice sau tablouri, fiind un produs căutat pentru decorarea diverselor locații, deoarece imprimarea se poate face la calitate foarte mare. Astfel, se obțin elemente de decor de înaltă calitate la prețuri accesibile. Țesăturile pot crea un plus de confort deoarece adăugate în orice spațiu, produsele din canvas pot întruchipa orice ambient, de la decor minimalist, până la stilul provensal extrem de bogat în elemente de decor.

Există modele numeroase de canvas:

 

 

 

 

 

Introducând astfel de elemente într-un design interior, aduceți unitate stilistică și creați senzația de confort atât de necesară într-o locuință.

Elementele de decor rămân cel mai puternic instrument prin care se poate construi un design de efect, deoarece au capacitatea de a pune accent pe culoare schimbând astfel orice spațiu.

Vezi oferta completă www.verla.ro

This entry was posted in Categorii. Bookmark the permalink.

Leave a Reply